Badkar Produkter Kundservice Kontakta oss
Skriv Ut
Rekommendera

Badkar

Asymmetrisk Symmetrisk

Duschkabin

Hörnkabin

Renovera badrum

badrum badrum i rymden

Badproffs erbjuder Kunder i Göteborgs område renovering av badrum och installationer av badkar och montering av blandare till ditt badrum. Vi fixar även din badrumsinredning och renoverar din badrum. Vi kan fixa värmegolv som kan vara elektriska eller vattenburna system, dra ledningar för el belysning och uttag. För detta behöver man el certifikat vilket vi har. Har du en golvbrunn som byggdes innan 1990, så behöver man byta ut den. Rör dragning, kopplingar samt ventilation behöver också anpassas till dagens standard. Om du har gammalt badrum som byggts tidigare än 1980 som du ska riva så kan fogmassan innehålla asbest. Man kan kontrollera detta genom att skicka en bit med kakel och fix till ett företag som analyserar detta.
Tips när det gäller ljussättning i ditt badrum kan vara att inte ha belysning för nära väggen då ljuset framhäver ojämnheter i kakelsättningen av kakelplattor, så montera inte belysningen för nära väggarna.

Hur ska man planera sitt badrum?

En kund ska alltid göra en lista på saker som ska bli utförda av entreprenören. Hålla en dialog kring alla detaljer och skriva ner detta så det kommer in i offerten. Så få en utförlig offert på alla moment. Om arbetet ska ske på löpande basis bör man få ett uppskattat pris som entreprenören inte får överskrida med mer än 15 %.

Efter avslutat arbete med ditt badrum

När badrummet är renoverat får du ett kvalitetsdokument av entreprenören. Det är beviset på att arbetet är gjort enligt Bygg och keramik rådets regler och därmed uppfyller myndighets krav. Detta ska sparas i minst 10 år och lämnas över till eventuell ny ägare av fastigheten.

ROT-avdrag vid badrumsrenovering

Rot avdrag för badrumsrenoveringar är subventionerad för hushållsnära tjänster i allmänhet, och renoveringar och tillbyggnationer i synnerhet. Avdraget innebär att det går att dra av upp till 50 % av den arbetskostnad en renovering kostar i hemmet. ROT-avdraget ger rätt att dra av för halva kostnaden för arbetet, förutsatt att vissa premisser uppnås av kunden samt att personen som utför jobbet har f-skattesedel.

Kontakta Badproffs för en Offert på ditt badrum.

Så här kan en typisk förfrågan se ut till oss angående offert på badrumsrenovering. Det är många punkter men ganska vanliga frågor som vi svarar på.

Önskade tjänster:

Detaljer som ska ingå i badrumsrenoveringen:


bbv

För att undvika många typer av missförstånd bör man upprätta ett skriftligt hantverkarformulär, tillsammans med Badproffs som ansvarar för att arbetet utförs fackmässigt och enligt branschreglerna. Viktigt att detta görs innan arbetet påbörjas. Badproffsen ansvarar för samarbetspartners som är plattsättare och är certifierade för Tätskiktsarbeten enligt BYGGKERAMIKRÅDETS BRANSCHREGLER FÖR VÅTRUM (BBV).

Nedan ser du några utdrag ur BBV:s regelverk för hur ett badrum bör byggas.Golvbrunn med klämring
Så här ska ett Golvbrunn med klämring se ut.Våtrums zoner
Våtrums zonertätskikt i äldre hus
Tätskikt i äldre hustätskikt i nya hus
Tätskikt i Nya hustypkonstruktion för väggar
Typkonstruktion för väggarTätskikt för Golv och Väggar
Tätskikt för Golv och VäggarVäggenomföring med rör i rörsystem
Väggenomföring med rör i rörsystemavslutning mot tröskel
Avslutning mot en tröskelinfästning i vägg
infästning i väggBkr logo


Källa:
BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för våtrum.